ponedeljek, 23. januar 2012

Polsteni copatki za Mašo :)

Pred nekaj dnevi sem za prijateljico Mašo polstila volnene copate - natikače. Natikači so bolj praktični, pa še spolstijo se kar iz 1 kosa (priznam, imam nekaj copat brez par(tnerj)a, ker me je po 1. zapustila volja...). Se pravi, praktično, kakorkoli pogledaš ;).

Iz sive volnene puhaste "gmote" je z nežnim glajenjem s toplo milnico nastala neke vrste podolgovata palačinka, v njeni notranjosti pa je plastična folija, da se volna ne sprime (sicer bi nastal le npr. predpražnik).


Polstenje copat
Po glajenju in valjanju, valjanju, valjanju (x350) v vse smeri sem palačinko, ki se je medtem že skrčila za kakšnih 20%, prerezala na 2 dela. Sledilo je glajenje robov in oblikovanje copat z roko, nato pa zopet valjanje, oblikovanje, poskušanje na nogi, valjanje, oblikovanje, valjanje,...

Čez cca. 1,5 ure, ko sem bila približno zadovoljna z obliko, so šli copatki v sušenje do naslednjega jutra.
Ker pa ob sivini težko poskoči srce, je bilo potrebno dodati še malo barve.

Maša je sila racionalno in logično bitje, z obema nogama trdno na tleh - kar je super in jo občudujem, ker pri sebi te lastnosti malo pogrešam. Ampak da jo malo raznežim, sem izbrala zeleno in ...

 ... roza, seveda ;)! (Maša ne bi NIKOLI izbrala roza :))


Mašini polsteni copati
In Mašin prvi komentar? "Roooooza..." :)
Ampak, a niso sladki ;)?

Mimogrede: če si radovedna (ali radoveden), kako ves postopek poteka v živo in si tudi ti želiš tople in luštne copate (Maša pravi, da so super), ki ti masirajo podplate (pa še cel kup izjemnih lastnosti imajo), si v februarju lepo vabljena (ali vabljen) na delavnico polstenja prav takih copat v Mariboru. Datumi bodo objavljeni vsaj 2 tedna prej na Fb-strani in blogu, najbolje pa je, da mi kar takoj pošlješ mejl, da te obvestim o terminu.

Seveda pa lahko copate tudi naročiš, z motivom po želji, s kvačkanimi rožicami, polžjimi hišicami, gumbki, ... pa tudi črno volno za urbane moške modele imam ;). Skratka, meje so daleč.


3 komentarji:

 1. Veš, ampak so tako corti, da ne dvomim, da ji niso bili všeč :-))

  OdgovoriIzbriši
 2. Zelo, zeloooooo so všečni in prav imaš pri ustvarjanju skoraj ni meja ali so daleč, daleč :o)))

  Vse dobro vsem ...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, Odmevčica :)! To z mejami bo pa kar držalo - so tam, kamor jih postavimo.

   Izbriši